Beskrivning
Stationen “Mwiria” ligger vid foten av berget Kenya, med fantastisk utsikt på en klar dag, perfekt jord och mikroklimat för högkvalitativ produktion och enkel tillgång till den berömda Rupingazi-floden för vatten.
Bönderna är alla småbrukare med runt ett hektar eller mindre mark. Kaffe odlas vanligtvis bara på en liten del av “shamba” (gården), och bönder odlar andra grödor för att hjälpa till att försörja och mata sina familjer. Fabriken har tre fast anställda och tar in ytterligare 30 personer under skördesäsongens topp. Det finns nio blötgropar för avloppsvatten, som används för att dränera avloppsvatten från massaprocessen. Napier gräs och träd planteras runt groparna för att hjälpa till att rena avloppsvattnet.
Bearbetningen vid Mwiria våtbruk följer strikta kvalitetsdrivna metoder. Alla kaffekörsbär är handplockade och levereras till bruket samma dag, där de genomgår en noggrann sortering. Efter massan levereras körsbären till en av fabrikens jäsningstankar, där de jäser i mellan 12 till 48 timmar beroende på omgivningstemperaturen vid tidpunkten. Efter detta tvättas kaffet helt för att ta bort alla spår av slem, under vilken tid det kommer att graderas. Kaffet kommer sedan antingen att levereras till tork på fabrikens upphöjda torkbädd där bönorna torkar långsamt under loppet av 2 till 3 veckor, under vilken tid det vänds regelbundet och täcks över under den varmaste delen av dagen.