Kalve Roasters

Mwiria AB, Kenya

LÄTT OCH SAFTIGT – Kaffe i den här kategorin representerar de mer saftiga och känsliga egenskaperna, såsom citron-framåtgående profiler med teliknande finish.

Noter: Svarta vinbär, krusbär, choklad finish.

Ursprung: Embu – Mutunduri / 1300-1900 möh. / SL28, SL34 / Tvättad / SCA – 86,00p

 18.00

Slut i lager

Beskrivning

LÄTT OCH SAFTIGT – Kaffe i den här kategorin representerar de mer saftiga och känsliga egenskaperna, såsom citron-framåtgående profiler med teliknande finish.

Noter: Svarta vinbär, krusbär, choklad finish.

Ursprung: Embu – Mutunduri / 1300-1900 möh. / SL28, SL34 / Tvättad / SCA – 86,00p

Beskrivning

Stationen “Mwiria” ligger vid foten av berget Kenya, med fantastisk utsikt på en klar dag, perfekt jord och mikroklimat för högkvalitativ produktion och enkel tillgång till den berömda Rupingazi-floden för vatten.

Bönderna är alla småbrukare med runt ett hektar eller mindre mark. Kaffe odlas vanligtvis bara på en liten del av “shamba” (gården), och bönder odlar andra grödor för att hjälpa till att försörja och mata sina familjer. Fabriken har tre fast anställda och tar in ytterligare 30 personer under skördesäsongens topp. Det finns nio blötgropar för avloppsvatten, som används för att dränera avloppsvatten från massaprocessen. Napier gräs och träd planteras runt groparna för att hjälpa till att rena avloppsvattnet.

Bearbetningen vid Mwiria våtbruk följer strikta kvalitetsdrivna metoder. Alla kaffekörsbär är handplockade och levereras till bruket samma dag, där de genomgår en noggrann sortering. Efter massan levereras körsbären till en av fabrikens jäsningstankar, där de jäser i mellan 12 till 48 timmar beroende på omgivningstemperaturen vid tidpunkten. Efter detta tvättas kaffet helt för att ta bort alla spår av slem, under vilken tid det kommer att graderas. Kaffet kommer sedan antingen att levereras till tork på fabrikens upphöjda torkbädd där bönorna torkar långsamt under loppet av 2 till 3 veckor, under vilken tid det vänds regelbundet och täcks över under den varmaste delen av dagen.

Frakt

Alla beställningar skickas inom 2 dagar efter slutförande

Leveranstider:

  • 3-6 arbetsdagar till Finland, Sverige och Danmark
  • 5-8 arbetsdagar till övriga EU
  • 8-14 arbetsdagar utanför EU

Fraktpriser kommer att beräknas automatiskt i kassan.

Påverkan

Kalve-kaffe kommer från certifierade frihandelsgårdar. Varumärket är stolt över sina praktiska kontakter med bönderna. Viktigast av allt är att Kalve går i spetsen för rörelsen för hållbart kaffe genom att erbjuda bönor i återanvändbara burkar som kan fyllas på i oändlighet, vilket gör noll-avfall till verklighet.

Konsten att rosta kaffe

Kalve Roastery är baserat i Riga och grundades av kaffespecialisterna Gatis och Raimonds. Med att vinna 2:a platsen i tävlingen Roast Master 2019 har duon haft fullt upp med att förvandla kafferostning till en konstform. Med hjälp av den senaste tekniken garanterar Kalve att deras bönor når minst 82 poäng på kvalitetsskalan i SCA-protokollet.

För att säkerställa konsistens i kaffekvaliteten, är varje rostad kaffesats koppad för kvalitetskontroll. Kalve leder också aktivt rörelsen för hållbar kafferostning genom att introducera koncept som Kalve Coffee Zero-Waste. Kunder har turen att köpa Kalve-kaffebönor i vackert designade burkar som kan lämnas tillbaka till rosteriet för en påfyllning till en betydande rabatt. På detta sätt har varumärket lyckats minska förpackningsavfallet med 60 % i Riga.